Цікаве

Домашня Настоянка, смачніша любого Дорогого вина! Мої гості завжди просять пляшечку з собою!

Домашня настоянка це завжди хороша ідея. А якщо її правильно та швидко приготувати, вона стає незамінним гостем вашого столу, і ви навідріз відмовитесь від магазинних напоїв. Приготую по справжньому насичену, при цьому збалансовану смаком, настоянку на чорній смородині, для якої підійдуть як морожені, так і свіжі ягоди, а результат буде однаковим тільки необхідно дотримуватись пропорцій.

Інгредієнти:

  • Самогон 40 – 45 градусів 1,5 л.
  • Ягоди смородини 1,5 л.
  • Цукор 500-1000 г
  • Ванільний цукор 10 г
  • Вода 2 л.

Приготування:

Підходять, як заморожені так і свіжі ягоди смородини. У мене заморожені сьогодні, їх розморожувати попередньо не потрібно, але попередньо я їх добре очистила від гілочок і листя і заморожувала у чистому вигляді. Відправляю їх у банку до самогону.

Всипаю увесь цукор, перемішую акуратно дерев’яною ложкою, закриваю кришкою та добре збовтую. Залишаю та стояти настоянку на 4 тижня. Так, як смородина у мене була заморожена, а лід руйную структуру ягід, вони розм’якшаться і швидко будуть віддавати свій сік.

Також розкажу, як робити настоянку зі свіжих ягід. Промиваю їх добре, та повністю просушую, перебиваю від листочків, зіпсовані ягоди викидаю. Вони мають бути переспілі, тобто стиглі, так вони добре віддаватиму свій смак та колір. Всипаю їх у чисті та сухі банки.

Всипаю по 1 кг цукру, закриваю кришками та добре збовтую, щоб усе гарно перемішалось.

Тепер заливаю самогоном. Щодо цукру, то солодкуватість настоянки ви завжди зможете відкорегувати під свій смак вже в кінці приготування. Одразу не рекомендую всипати багато цукру. В процесі приготування градус настоянки зменшиться, але також буде досить міцним.

Настоюю 1 місяць, 2 рази в тиждень настоянку струшую, збовтуючи круговими рухами. Тримаю в темному місці, захистивши їх від світла.

Минув 1 місяць, настоянка майже готова, тепер тільки очищаю їх від ягід, просиджую через дрібне сито в чисту каструлю. Ягоди втратили колір, це означає, що процес відбувся правильно.

Настоянка має виражений запах смородини, а запаху самогону взагалі не відчувається. Колір напою насичений і темний. Чоловіки його можуть пити вже так, але я полюбляю м’якшу і ніжнішу настоянку. Розводжу 2 літрами води, додаю 2 пачки ванільного цукру по 10 грам для пом’якшення смаку. Та ще 0,5 кг цукру. Все це можете корегувати під свій смак. Розмішую усе до повного розчинення.

Ця настоянка повноцінно замінить дорогий та якісний лікер! Має неймовірний смак та аромат! Настоянку зберігаю в темному і прохолодному місці, щоб не відбулось окиснення.

No Newer Articles

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

thirteen − four =

Back to top button