Цікаве

Помідори “Східні скарби”! Такого в маринад ви ще не додавали! Рецепт, який боюсь загубити!

Таких супер смачних помідорів давно не пробувала! За цим рецептом виходять, як на мене, найсмачніші мариновані помідори на зиму. Це просто вибух смаку! Дуже простий і вдалий рецепт, який, напевно, займе у вашій кулінарній книзі почесне місце.

Плюс цієї консервації в тому, що помідори готові до вживання вже через 4 години. Приготувати їх можна у салатниці до приходу гостей. А для зимових запасів готуйте мариновані помідори в банках, як зазвичай це робите.

Розклад дано на одну баночку 750 мл.

Інгредієнти:

  • Помідори (середні або чері) – 500 г.

  • Часник – 2 зубки
  • Кріп, петрушка, естрагон (або без нього) – все до смаку

  • Вода – 250 мл.
  • Цукор – 1 ст. л.

  • Сіль – 1 ст. л.
  • Соєвий соус – 1 ст. л.

  • Оцет 9% – 1 ст. л.

Приготування:

Підготуйте помідори. Для цього вимийте їх і наколіть дерев’яною шпажкою у верхівки в декількох місцях.

Інший варіант підготовки підходить тим, хто любить томати без шкірки. В цьому випадку їх потрібно залити окропом на 1 хв. і тоді шкірка легко знімається.

Складіть помідори у банку чи салатницю. Додайте до них пряні трави та часник.

Тепер приготуйте маринад.

Якщо ви готуєте помідори для швидкої подачі на стіл, до приходу гостей або вечері, візьміть трохи теплу воду. Розчиніть у ній цукор, сіль, влийте оцет та соєвий соус. І цим маринадом залийте помідори. Залишіть їх у прохолодному місці або в холодильнику на 3-4 години. Швидкі мариновані помідори готові!

Якщо ви готуєте закрутки на зиму, то алгоритм дій трохи інший.

Спочатку заливаєте холодною водою помідори із приправами у банку. Потім зливаєте цей розсіл у каструлю. І, додавши туди сіль та цукор, доведіть до кипіння. Влийте соєвий соус та оцет. І як тільки маринад закипить, відразу зніміть каструлю з вогню.

Залишилось залити помідори маринадом і, закрутивши кришки, перевернути баночки.

От і все. Нехай мариновані помідори із соєвим соусом залишаються у перевернутому вигляді до повного остигання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one + 16 =

Back to top button