Цікаве

Перевершив Спартак і Наполеон! Поєднала в ньому Все найсмачніше! Шедевральний Пляцок «Три бажання»!

Ділюсь сьогодні з вами рецептом дуже простого і смачного пляцка «Три бажання»! Складається з трьох дуже смачних і ідеально поєднаних шарів, обов’язково спробуйте!

Інгредієнти:

Сирний шар:

  • Кисломолочний сир 500 г
  • Яйця курячі 3 шт.
  • Цукор 100 г або ж цукрова пудра
  • Сметана 60 г
  • Пудинг ванільний 1 п. (40 г)
  • Цукати апельсинові 1-2 ст. л.
  • Родзинки 1-2 ст. л.
  • Апельсинова есенція 1 капелька

Маковий шар:

  • Мак 200 г
  • Яйця 2-шт.
  • Цукор 80 г або цукрова пудра
  • Щіпка солі
  • Родзинки 1-2 ст. л.
  • Цукати апельсинові 1-2 ст. л.
  • Горіхи 3-5 ст. л. (мелених)

Шоколадний шар:

  • Яйця курячі 4-шт.
  • Цукор 100 г або цукрова пудра
  • Сіль щіпка
  • Борошно 150 г
  • Какао темне 70-80 г
  • Розпушувач для тіста 1 ч. л, або харчова сода погашена оцтом чи лимонним соком

Крем:

  • Жовток курячий 1 шт.
  • Сметана 150-200 г
  • Цукор 80-100 г
  • Крохмаль кукурудзяний 1 ст. л.
  • Кава міцна 3 ст. л. (розведена)
  • Вершкове масло 200 г

Приготування:

Сирний шар:

Кисломолочний сир пропускаю через м’ясорубку або через сито.

Маковий шар:

Мак промиваю, замочую, просушую, перетираю через дрібне сито, або подрібнюю блендером. Родзинки і цукати також запарюю кип’ятком. Горіхи просушую у духовці, перетираю їх до маку.

Для сирної начинки збиваю міксером яйця з цукровою пудрою або цукром.

Переливаю яєчну суміш до сиру, додаю сметану, пудинг. Додаю тільки частину цукатів і родзинок. В кінці додаю есенцію і перемішую.

Для макової начинки збиваю яйця з цукром або цукровою пудрою, в кінці додаю сіль.

До маку з горіхами додаю другу частину цукатів та родзинок, перемішую.

Вливаю яєчну масу і перемішую.

Шоколадний шар:

Змішую міксером яйця з цукром або цукровою пудрою у густу піну. Додаю щіпку солі, борошно, какао та розпушувач, замішую до однорідності.

У форму 28 на 24 см кладу пергамент, змащую його вершковим маслом. Виливаю всю макову начинку, розрівнюю, поверх сирну і шоколадну. Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 35-45 хвилин. Залишаю охолонути в духовці, тоді виймаю і залишаю до повного охолодження.

Крем:

У каструлі змішую жовток, сметану, цукор, крохмаль. Додаю розведену і вже охолоджену каву і перемішую.

Ставлю на середні вогонь, постійно помішуючи, доводжу до загустіння і перших бульбашок. Накриваю харчовою плівкою в контакт та залишаю охолоджуватись до кімнатної температури.

Тепер збиваю м’яке вершкове масло міксером і частинами додаю заварний крем і збиваю до однорідності і консистенції крему.

Готовий і охолоджений корж розрізаю на 2 частини.

Збираю пляцок, на один корж викладаю крем, прикриваю другим. Завертаю у харчову плівку та ставлю в холодильник на 1 ніч.

Нарізаю, прикрашаю дольками апельсину та цукровою пудрою, та смачного!

No Newer Articles

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × four =

Back to top button