Перевершив Спартак і Наполеон! Поєднала в ньому Все найсмачніше! Шедевральний Пляцок «Три бажання»!
Ділюсь сьогодні з вами рецептом дуже простого і смачного пляцка «Три бажання»! Складається з трьох дуже смачних і ідеально поєднаних шарів, обов’язково спробуйте!
Інгредієнти:
Сирний шар:
- Кисломолочний сир 500 г
- Яйця курячі 3 шт.
- Цукор 100 г або ж цукрова пудра
- Сметана 60 г
- Пудинг ванільний 1 п. (40 г)
- Цукати апельсинові 1-2 ст. л.
- Родзинки 1-2 ст. л.
- Апельсинова есенція 1 капелька
Маковий шар:
- Мак 200 г
- Яйця 2-шт.
- Цукор 80 г або цукрова пудра
- Щіпка солі
- Родзинки 1-2 ст. л.
- Цукати апельсинові 1-2 ст. л.
- Горіхи 3-5 ст. л. (мелених)
Шоколадний шар:
- Яйця курячі 4-шт.
- Цукор 100 г або цукрова пудра
- Сіль щіпка
- Борошно 150 г
- Какао темне 70-80 г
- Розпушувач для тіста 1 ч. л, або харчова сода погашена оцтом чи лимонним соком
Крем:
- Жовток курячий 1 шт.
- Сметана 150-200 г
- Цукор 80-100 г
- Крохмаль кукурудзяний 1 ст. л.
- Кава міцна 3 ст. л. (розведена)
- Вершкове масло 200 г
Приготування:
Сирний шар:
Кисломолочний сир пропускаю через м’ясорубку або через сито.
Маковий шар:
Мак промиваю, замочую, просушую, перетираю через дрібне сито, або подрібнюю блендером. Родзинки і цукати також запарюю кип’ятком. Горіхи просушую у духовці, перетираю їх до маку.
Для сирної начинки збиваю міксером яйця з цукровою пудрою або цукром.
Переливаю яєчну суміш до сиру, додаю сметану, пудинг. Додаю тільки частину цукатів і родзинок. В кінці додаю есенцію і перемішую.
Для макової начинки збиваю яйця з цукром або цукровою пудрою, в кінці додаю сіль.
До маку з горіхами додаю другу частину цукатів та родзинок, перемішую.
Вливаю яєчну масу і перемішую.
Шоколадний шар:
Змішую міксером яйця з цукром або цукровою пудрою у густу піну. Додаю щіпку солі, борошно, какао та розпушувач, замішую до однорідності.
У форму 28 на 24 см кладу пергамент, змащую його вершковим маслом. Виливаю всю макову начинку, розрівнюю, поверх сирну і шоколадну. Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 35-45 хвилин. Залишаю охолонути в духовці, тоді виймаю і залишаю до повного охолодження.
Крем:
У каструлі змішую жовток, сметану, цукор, крохмаль. Додаю розведену і вже охолоджену каву і перемішую.
Ставлю на середні вогонь, постійно помішуючи, доводжу до загустіння і перших бульбашок. Накриваю харчовою плівкою в контакт та залишаю охолоджуватись до кімнатної температури.
Тепер збиваю м’яке вершкове масло міксером і частинами додаю заварний крем і збиваю до однорідності і консистенції крему.
Готовий і охолоджений корж розрізаю на 2 частини.
Збираю пляцок, на один корж викладаю крем, прикриваю другим. Завертаю у харчову плівку та ставлю в холодильник на 1 ніч.
Нарізаю, прикрашаю дольками апельсину та цукровою пудрою, та смачного!