Україна

Сирський анонсував рішення щодо нової моделі базового вишколу


Сирський анонсував рішення щодо нової моделі базового вишколу

Головнокомандувач ЗСУ заслухав доповідь про пілотний проєкт зі збільшення тривалості базової загальної військової підготовки.

Головнокомандувач Збройних сил Олександр Сирський повідомив, що у грудні прийматиме рішення щодо нової моделі базової загальновійськової підготовки (БЗВП) та не виключає збільшення термінів цієї підготовки у тому разі, якщо дозволятиме оперативна обстановка. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у Facebook.

“Провів робочу нараду з питань удосконалення підготовки військовослужбовців… У нараді взяли участь керівний склад Збройних Сил України, представники навчальних центрів та бойових бригад”, – розповів військовий.

За його словами, він заслухав доповіді щодо аналізу системи підготовки, укомплектованості посад інструкторського складу в навчальних центрах та їх забезпечення необхідними зразками озброєнь і військової техніки.

Головнокомандувач також заслухав доповідь  щодо пілотного проєкту, який вже впроваджується та передбачає збільшення тривалості базової загальної військової підготовки з 1 до 1,5 місяця. В межах проекту була оновлена програма БЗВП з урахуванням актуальних потреб і викликів.

“У грудні прийматиму рішення щодо нової моделі БЗВП. Надалі, якщо оперативна обстановка дозволятиме, не виключаю наступний етап збільшення терміну базової підготовки”, – підкреслив Сирський.

Він зазначив, що справжнім флагманом підготовки особового складу стали десантно-штурмові війська. 

“За підсумками наради визначив завдання за напрямками. Зокрема, слід посилити комплектування інструкторських посад у навчальних центрах. Всі, хто навчає наших воїнів, повинні мати актуальний бойовий досвід”, – зазначив Сирський.

Як ми вже писали, Олександр Сирський повідомив, що провів робочу нараду з керівним складом ЗСУ, під час якої визначили конкретні кроки для посилення захисту неба.

Сирський: Фронт на Курщині – під контролем ЗСУ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seventeen − nine =

Back to top button