Україна

Лівий берег Осколу залишився без води та тепла через обстріли


Лівий берег Осколу залишився без води та тепла через обстріли

Загалом на Харківщині планують евакуювати близько 10,5 тисяч мешканців, зокрема з Борівського напрямку Ізюмського району, де оголошено обов’язкову примусову евакуацію сімей із дітьми.

Триває евакуація з громад Купʼянського напрямку. Сьогодні влада плануєвивезти у безпечні місця ще 250 місцевих жителів.  Про це заявив голова Харківської ОВА Олег Синєгубовв етері телемарафону у четвер, 17 жовтня.

“Населені пункти на лівому березі річки Оскіл у фокусі уваги. Там ситуація найкритичніша – не можемо відновлювати пошкоджені об’єкти інфраструктури через загрозу для життя будівельників та комунальників. Маємо із тих територій вивезти приблизно 2,5 тисячі людей”, – повідомив Синєгубов.

Згідно з інформацією ОВА, на Харківщині планують евакуювати близько 10,5 тисяч мешканців, зокрема з Борівського напрямку Ізюмського району, де оголошено обов’язкову примусову евакуацію сімей із дітьми. Підлягають евакуації 134 сім’ї з дітьми.

Евакуація триває, зокрема для літніх людей, котрі поки що відмовляються виїжджати. Їм постійно допомагають відповідні служби. Людей переважно перевозять до Харкова, але за бажанням вони можуть обрати будь-який інший регіон України.

Раніше в ОВА повідомили, що російські війська продовжують терор цивільних та цивільної інфраструктури на Харківщині. В Куп’янському районі влада вирішила посилити евакуаційні заходи.

Нещодавно у Харківській області оголосили евакуацію з частини населених пунктів Борівської громади і, які наближені до лінії фронту.

Нагадаємо, раніше було оголошено про примусову евакуацію 269 дітей із 29 населених пунктів Куп’янського району. На Сумщині оголосили примусову евакуацію 40 тисяч людей.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 − fifteen =

Back to top button