Події

Затримано жителя Харківщини, який співпрацював з фсб рф та допомагав ворогу по…

Затримано жителя Харківщини, який співпрацював з фсб рф та допомагав ворогу послабити оборону обласного центру

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, мешканець селища Рогань Харківського району після початку повномасштабного вторгнення держави-агресора переїхав у м. бєлгород рф, де прожив близько року.

Згодом чоловік повернувся до Рогані, де вже у березні 2023 року через месенджер на нього вийшов співробітник фсб рф. Він погодився на пропозицію представника ворожої спецслужби збирати та передавати відомості про знаходження військової техніки та місць зосередження підрозділів Сил оборони у Харкові і наближених населених пунктах.

Окрім дислокацій українських військових, підозрюваний також передавав дані про знаходження районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

«Полював» за потрібними локаціями чоловік, коли їхав на роботу. Інформацію надсилав текстовими повідомленнями із позначками на Гугл-мапі.

Передані дані були необхідні ворогу для завдання по особовому складу Сил оборони, що боронять Харків та прилеглі населені пункти, прицільних ударів КАБами та ракетами.

Дорогою на роботу на блокпості підозрюваного затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування – СБУ, оперативний супровід — ВКР СБУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 + nine =

Back to top button