Цікаве

Вчені показали перший фрагмент найбільшої 3D-карти Всесвіту

Вчені показали перший фрагмент найбільшої 3D-карти Всесвіту

Фото: ESA/Euclid/Euclid Consortium/NASA, CEA Paris-Saclay, image processing by J.-C. Cuillandre, E. Bertin, G. Anselmi. CC BY-SA 3.0 I
мозаїка з 208 гігапікселів

Європейське космічне агентство опублікувало зображення з місії Евклід, які стануть частиною найбільшої 3D-карти Всесвіту, охопивши мільйони галактик.

Європейське космічне агентство (ESA) презентувало перші зображення з космічної місії Евклід, яка має на меті створити найбільшу 3D-мапу Всесвіту.

Мозаїка, що складається з 208 гігапікселів і охоплює лише 1% майбутньої карти, була показана на Міжнародному астронавтичному конгресі в Мілані 15 жовтня.

Нові дані були зібрані між 25 березня і 8 квітня 2024 року і включають 260 спостережень у видимому та інфрачервоному світлі. За словами професора Мета Пейджа з Університетського коледжу Лондона, ці зображення відкривають безпрецедентний рівень деталізації, зокрема слабкі перисті хмари Чумацького Шляху та зірки, що їх освітлюють.

Місія триватиме шість років, і за цей час планується нанести на карту близько 14 мільйонів галактик, що знаходяться на відстані до 10 мільярдів світлових років від Землі, що зробить це дослідження наймасштабнішим у космічній історії.

Раніше повідомлялося, що астрономи створили карту Галактики з 3,32 млрд зірок та інших об’єктів. 

Телескоп Хаббл зафіксував галактику, що наближається до Землі

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five + 4 =

Back to top button