Україна

На Черкащині злочинці заробили 31 млн на продажі гуманітарних авто


На Черкащині злочинці заробили 31 млн на продажі гуманітарних авто

Чоловіки реалізували понад 190 автомобілів на загальну суму близько 31,5 мільйонів гривень.


Правоохоронці затримали двох жителів Сміли Черкаській області, які незаконно продавали позашляховики, що призначалися для ЗСУ як гуманітарна допомога. Зловмисники реалізували понад 190 автомобілів. Про це повідомила пресслужба Національної поліції в середу, 16 жовтня.
 
За даними слідства, 40 та 32-річні жителі Сміли налагодили схему завезення транспортних засобів як гуманітарну допомогу. Попри заборону продажу гумдопомоги, яку вони мали безоплатно передати ЗСУ, ділки продавали авто цивільним особам за готівку. Для цього “продавці” підшукували покупців, а також розміщували оголошення про готові авто до продажу на одній з інтернет-платформ.
 
За такою схемою фігуранти реалізували понад 190 автомобілів на загальну суму близько 31,5 мільйонів гривень. Чоловіків затримали під час отримання ними 15 тисяч доларів за продаж трьох позашляховиків марок BMW X5, Mercedes ML 270 та VW Touran.
 
Слідчі повідомили затриманим про підозру. У суді чоловікам обрали запобіжні заходи: одному – цілодобовий домашній арешт, іншому – тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 90 840 гривень.
 
Фігурантам загрожує до семи років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком до трьох років та з конфіскацією майна.

 
Нагадаємо, правоохоронці України та Молдови викрили злочинну групу, учасники якої з 2023 року “продавали” в інтернеті неіснуючі дрони та автомобілі для військовослужбовців ЗСУ.

На Львівщині завозили елітні авто під виглядом допомоги для ЗСУ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 − 1 =

Back to top button