Події

Здавали ворогу місця розташування Сил оборони на Херсонщині – викрито трьох аг…

Здавали ворогу місця розташування Сил оборони на Херсонщині – викрито трьох агентів рф

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора трьом учасникам агентурної групи воєнної розвідки рф повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, та несанкціонованому поширенні інформації про переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань (ч. 2 ст. 111, ч. 3 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, мешканець Херсонщини ще на початку повномасштабного вторгнення рф на територію України пішов на співпрацю з ворогом. Після звільнення частини регіону чоловік втік до окупантів та за вказівкою співробітника військової розвідки зс рф дистанційно завербував свого брата з дружиною, а також іншого місцевого жителя.

За його завданням сімейна пара разом зі спільником збирала координати місць найбільшого зосередження особового складу та військової техніки українських захисників на правобережжі Херсонщини.

Для цього підозрювані регулярно обходили місцевість та приховано фіксували геолокації Сил оборони. У разі виявлення військового об’єкту, вони намагалися встановити наявну там кількість воїнів та види озброєнь. Після цього підозрювані звітували своєму родичу – куратору з рф.

В подальшому подружжя виїхало до Одеси під виглядом переселенців з Херсонської області, а їхній спільник продовжив розвідувати маршрути руху українських військ на Херсонщині.

Правоохоронці затримали всіх трьох учасників агентурної групи. Під час обшуку у них вилучено мобільні телефони з доказами комунікації з військовою розвідкою рф.

Досудове розслідування та оперативний супровід – СБУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × one =

Back to top button