Світ

Британка стала наймолодшою жінкою, що підкорила 14 восьмитисячників світу

Британка стала наймолодшою жінкою, що підкорила 14 восьмитисячників світу

Фото: instagram.com/adri.brownlee

23-річна британка Адріана Браунлі

Адріана Браунлі за три роки підкорила 14 найвищих гір планети, ставши наймолодшою жінкою, яка досягла цієї вершини в альпінізмі.

Британка Адріана Браунлі стала наймолодшою жінкою, яка підкорила всі 14 восьмитисячників світу, повідомляє The Guardian.

Її шлях до цього рекорду тривав три роки, під час яких вона піднялася на найвищі гори планети, розташовані в Гімалаях і Каракорумі.

Браунлі, яка родом з Лондона, мріяла стати альпіністкою з дитинства. У свої вісім років вона написала в шкільному творі, що хоче підкорити найвищу гору у світі. Для того, щоб втілити цю мрію, Адріана залишила університет і віддала перевагу альпінізму, навіть пожертвувавши особистими стосунками.

Її першим великим досягненням став підйом на Еверест висотою 8848 метрів. Останньою вершиною, яку вона підкорила 9 жовтня, стала Шиша Пангма (8027 метрів) – найнижча серед восьмитисячників.

Браунлі підкорила також К2, Канченджангу, Лхоцзе, Макалу, Чо-Ойю та інші знамениті вершини. Вона зізналася, що підйом на Шиша Пангму без додаткового кисню став для неї найскладнішим і найпам’ятнішим.

Адріана описує альпінізм як свою “втечу в життя”, що дає їй відчуття свободи та самореалізації. Тепер вона мріє допомагати іншим альпіністам здійснювати їхні сходження.

На сьогодні менше ніж 100 людей змогли підкорити всі 14 найвищих гір світу.

Раніше повідомлялося, що жителька Ворзеля, що на Київщині, підкорила Еверест. 

Хлопець встановив рекорд, підкоривши всі 14 найвищих вершин світу

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × two =

Back to top button