Україна

На Харківщині знищено майже полк росіян – ГУР


На Харківщині знищено майже полк росіян - ГУР

Успішна місія створює умови для подальшого витіснення російських окупантів з півночі Харківщини, стверджують у розвідці.

Українські військові провели успішну операцію в районі Липців Харківської області. Вдалось знищити майже полк росіян та зачистити 400 га лісу. Про це повідомило Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони у середу, 16 жовтня.

“Підрозділи активних дій ГУР МО України Артан, Kraken та Міжнародний легіон здійснили комплексну успішну операцію зі звільнення лісового масиву, розташованого на північ від населеного пункту Липці Харківської області”, – йдеться у повідомленні.

За даними ГУР, вдалося захопити батальйонний район оборони противника, знищити три мотострілецькі батальйони, загін Шторм та розвідувальну роти 7-го окремого мотострілецького полку 11-го армійського корпусу ЗС РФ.

“Також під час штурмових дій взято в полон чергових росіян, що допоможе повернути з російської неволі захисників України. Після зачистки 400 гектарів лісового масиву на північ від Липців становище загарбників на цьому відрізку фронту погіршене та близьке до безнадійного”, – стверджують у розвідці.

При цьому вдалося завести на нові позиції піхоту 13-ї бригади НГУ Хартія з незрівнянно низькими втратами.

“Це приклад чудової співпраці професійних спецпризначенців і лінійного підрозділу. Успішна місія ГУР створює умови для подальшого витіснення російських окупантів з півночі Харківщини”, – додали у розвідці.

Раніше у ГУР показали, як знищують російську артилерію на Харківщині. Бійці низки підрозділів об’єднали зусилля, щоб виявити і знищити у своїй смузі відповідальності якомога більше російських гармат.

В Росії спалили літак Ту-134 – ГУР

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one + fourteen =

Back to top button