Україна

На Рівненщині викрили на хабарі голову громади і депутата


На Рівненщині викрили на хабарі голову громади і депутата

Суд вже відсторонив очільника громади відсторонено від займаної посади. Його відправили під варту із правом внесення понад 205 тисяч грн застави.

У Вараському районі Рівненської області викрили на хабарі голову громади і депутата однієї з міських рад. Про це повідомив Офіс генпрокурора у середу, 16 жовтня.

Слідство встановило, що голова громади обіцяв директору аграрного підприємства не ініціювати на сесії місцевої ради питання щодо розірвання укладених договорів оренди земельних ділянок, якими користувалася фірма. За це посадовець попросив 5 тис. доларів.

Ще 10 тис. доларів директор підприємства надав депутату однієї з міських рад, щоб той “вирішив” це ж питання з обранцями громади.

Голові громади інкриміновано закінчений замах на одержання неправомірної вигоди та підбурення до надання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій місцевого самоврядування (ч.2 ст.15, ч.3 ст.368, ч.4 ст.27, ч.1 cт.369-2 КК України), а депутату міської ради –  одержання неправомірної вигоди для себе за здійснення впливу на осіб, уповноважених на виконання функцій місцевого самоврядування (ч.2 ст.369-2 КК України).

Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи: депутату – цілодобовий домашній арешт, а голові громади – тримання під вартою із правом внесення понад 205 тис. грн застави. Крім того, рішенням суду очільника громади відсторонено від займаної посади.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині судитимуть посадовців за вимагання хабаря. Вони вимагали 30 тис. доларів у підприємця, який планував побудувати гуртожиток для переселенців.

В Україні викривач корупції вперше отримав понад півтора мільйони гривень

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three + 3 =

Back to top button