Україна

В Україні будуть вилучати землю для фортифікацій


В Україні будуть вилучати землю для фортифікацій

Буде запроваджено примусове тимчасове позбавлення права користування земельними ділянками під час воєнного стану.

Кабінет міністрів схвалив законопроєкт, який передбачає на період воєнного стану примусове тимчасове позбавлення права користування земельною ділянкою для будівництва та утримання інженерно-технічних і фортифікаційних споруд. Про це повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук в Telegram у вівторок, 15 жовтня.

Законопроєктом пропонується внести зміни до Земельного кодексу України, законів Про правовий режим воєнного стану, Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану.

Змінами, зокрема, запроваджується можливість примусового тимчасового позбавлення права користування земельною ділянкою – обтяження у вигляді позбавлення власника та землекористувача права користування земельною ділянкою або її частиною, що перебуває у приватній власності, в умовах правового режиму воєнного стану для будівництва та утримання військових інженерно-технічних i фортифікаційних споруд за умови наступного його припинення або проведення викупу чи примусового відчуження земельної ділянки або її частини.

Також передбачається визначення особливостей примусового тимчасового позбавлення права користування земельною ділянкою, складання акту про примусове тимчасове позбавлення права користування земельною ділянкою; порядок прийняття рішення про припинення примусового тимчасового позбавлення права користування земельною ділянкою aбо про її викуп.

Раніше стало відомо, що Кабмін у повному обсязі виділив гроші на будівництво фортифікацій. При цьому питання термінів і планів спорудження фортифікацій – секретна інформація.

Також повідомлялося, що Миколаївщина першою завершила будівництво фортифікацій.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × one =

Back to top button