Україна

Кілька областей отримали нові повідомлення про “мінування”


Кілька областей отримали нові повідомлення про мінування

Раніше поліція перевірила об’єкти, стосовно яких 14 жовтня надійшли повідомлення про замінування – усі вони виявились неправдивими.

У кількох областях України у вівторок, 15 жовтня, знову повідомляють про “замінування”. Про це інформують представники поліції та місцеві ЗМІ.

Так, зокрема у Хмельницькому вранці до поліції надійшли повідомлення про замінування кількох навчальних закладів, про це речниця ГУНП Інна Глега розповіла у коментарі “Суспільне Хмельницький”.

Нині на місцях працюють усі відповідні служби, котрі обстежують будівлі та перевіряють їх на наявність вибухонебезпечних предметів. Людей евакуювали.

Окрім того, про отримання повідомлення про замінування повідомили у Рівному.

“Отримали анонімне повідомлення про замінування будівлі Рівнеради. Згідно з протоколом наразі евакуюємо працівників. Спеціальні служби проводять обстеження приміщень. Про результат перевірки повідомлю згодом”, – поінформував  секретар Рівненської міськради, в.о. міського голови Рівненської територіальної громади Віктор Шакирзян.

Зауважимо, раніше поліція перевірила об’єкти, щодо яких вчора надійшли повідомлення про замінування – всі вони виявились неправдивими.

Переважна їх більшість надійшла з російських IP-адрес. Опрацьовано понад 2000 викликів, в основному це інформація про мінування адмінбудівель.

 

 

“За фактом за завідомо неправдивих повідомлень про загрозу безпеці громадян порушені кримінальні провадження за ст. 259 Кримінального кодексу України”, – зазначили у повідомленні Нацполіції.

Нагадаємо, вчора, 14 жовтня, по всіх регіонах держави на електронні адреси органів державної влади, місцевого самоврядування та інших об’єктів надійшли анонімні листи про замінування їхніх будівель. Підрозділами поліції відпрацьовано всі заклади, про які надходили сигнали про замінування – всі вони виявились хибними.

Додамо, Україною прокотилася хвиля масових “мінувань”, зокрема у Києві, Сумах та Львові.

Також сьогодні понад 60 українських закордонних дипломатичних установ отримали анонімні повідомлення про “замінування”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × 3 =

Back to top button