Україна

Омбудсмен відреагував на побиття студента у гуртожитку на Хмельниччині


Омбудсмен відреагував на побиття студента у гуртожитку на Хмельниччині

Учень професійного училища потрапив до реанімації після побиття. Йому довелось видалити селезінку.

Омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив, що звернувся до держорганів для з’ясування обставин та притягнення винних до відповідальності у справі побиття 15-річного студента у гуртожитку.

Йдеться про інцидент у Хмельницькій області, де учень професійного училища потрапив до реанімації після побиття його іншим студентом.

“Як тільки ця інформація розпочала ширитися соціальними мережами, моя Представниця у Хмельницькій області Оксана Кізаєва негайно вирушила на місце події. Вона поспілкувалася з директором училища, який повідомив, що навчальний заклад не має власного гуртожитку, тому на підставі договірних відносин користується приміщенням іншого гуртожитку, де й трапився інцидент. Відтак саме працівники училища були зобовʼязані нести відповідальність за дотриманням норм, правил проживання та дисципліну в гуртожитку”, – зазначив Лубінець.

За його словами, відомо, що чергування працівників у гуртожитку здійснюється відповідно до графіка з 18.00 до 22.00.

“Побиття одним учнем іншого сталось близько 23.00. А про подію працівників училища повідомив інший учень. Після чого ті прибули на місце разом зі швидкою і поліцією”, – заявив омбудсмен.

Постраждалий хлопець наразі перебуває у лікарні, де йому було видалено селезінку.

Лубінець повідомив, що задля зʼясування обставин справи та її кваліфікації він скерував запити до Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області.

Омбудсмен також додав, що звернувся до МОН “щодо проведення службового розслідування стосовно халатності працівників училища, якими не було забезпечено належного рівня безпеки учня”. І що скерував запит і до Національної соціальної сервісної служби України з проханням вжити невідкладних заходів реагування.

Нагадаємо, виховательці одного із навчально-реабілітаційних центрів Львівської області повідомлено про підозру за побої учениці.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

12 − 10 =

Back to top button