Світ

Повстанці в Малі воюють українськими дронами – ЗМІ

Повстанці в Малі воюють українськими дронами - ЗМІ

Фото: Соцмережі (ілюстративне фото)

Київ надає повстанцям “стриману, але рішучу підтримку”

Безпілотники “використовуються головним чином для націлювання на сили Вагнера в Малі”, заявляють повстанці з CSP.

Повстанці на півночі Малі використовують українські безпілотники. Київ надає повстанцям “стриману, але рішучу підтримку”. Про це заявляє французька газета Le Monde.

Зокрема, влітку цього року туареги руху CSP активно застосовували БпЛА боротьбі проти малійської армії та її російських союзників з ПВК Вагнер. Використання дронів більш не є таємницею – воно стало предметом гордості для повстанців з CSP, які воюють проти малійської хунти та її російських союзників.

Безпілотники стали ефективним інструментом у боротьбі, що дозволяє змінити баланс сил на землі: 4 жовтня 2024 року невеликі дрони атакували військовий табір у Гундамі, розташований у регіоні Тімбукту, де знаходяться підрозділи ПВК Вагнер. За словами представників CSP, було вбито щонайменше дев’ять російських найманців.

У вересні теж проходили подібні атаки на той самий табір та інші об’єкти у регіоні.

За підтвердженими даними, оперативна співпраця між українською військовою розвідкою та повстанцями CSP почалася на початку 2024 року. Кілька представників повстанців вирушили до України для проходження навчання з виготовлення та використання безпілотних літальних апаратів.

За словами одного з командирів CSP, безпілотники “використовуються головним чином для націлювання на сили Вагнера в Малі”. Лідери повстанців заперечують українське походження дронів, стверджуючи, що вони були придбані на чорному ринку в Лівії.

На думку експертів, легкі безпілотники не здатні радикально змінити військовий потенціал повстанців, але вони є важливою зброєю у битвах проти російських найманців.

Як відомо, в Малі повстанці-туареги вбили і поранили десятки бійців ПВК Вагнера.

Пізніше угрупування Вагнера підтвердило сутичку з туарегами та визнало втрати.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × 4 =

Back to top button