Україна

Умєров анонсував більше зброї для ЗСУ після перемовин з партнерами


Умєров анонсував більше зброї для ЗСУ після перемовин з партнерами

Під час зустрічей сторони обговорили конкретні кроки для збільшення виробництва зброї – як в Україні, так і через створення спільних підприємств з нашими європейськими партнерами.

Міністр оборони Рустем Умєров впродовж тижня провів зустрічі із колегами з Франції, Великої Британії, Італії та Німеччини. Зокрема сторони обговорили посилення обороноздатності України, збільшення виробництва зброї та використання заморожених російських активів.Про це глава оборонного відомства повідомив у неділю, 13 жовтня.

“Повернувся до України з конкретними результатами після зустрічей із колегами – міністрами оборони Франції, Великої Британії, Італії та Німеччини. Працював у межах роботи делегації на чолі з президентом Володимиром Зеленським. Провели продуктивні зустрічі, маємо потужну підтримку та домовленості, які наближають нашу перемогу. Всі чотири країни підтвердили: інвестиції в український оборонно-промисловий комплекс будуть зростати”, – зазначив Умєров.

Під час зустрічей сторони обговорили конкретні кроки для збільшення виробництва зброї – як в Україні, так і через створення спільних підприємств з нашими європейськими партнерами. Умєров зазначив, що це дозволить виготовляти техніку, озброєння та боєприпаси для Сил оборони в межах принципово нового формату співпраці.

“Зброї для наших захисників стане більше. Велика Британія поставить артилерійські установки AS-90, далекобійну зброю та роботизовані системи, які суттєво підсилять наші можливості на полі бою”, – наголосив Умєров.

Також глава Міноборони обговорив зі своїми європейськими колегами використання заморожених російських активів. Так, заморожені російські активи будуть використані для фінансування наших оборонних потреб.

Умєров поінформував, що у Франції особисто ознайомився з підготовкою української бригади. Міністр підкреслив, що Франція не лише навчає, а й укомплектовує наші підрозділи сучасним озброєнням.

 

 

Міністр висловив вдячність урядам та народам Франції, Великої Британії, Італії та Німеччини за підтримку України у її боротьбі проти російської агресії. 

Раніше Умєров повідомив, що літаки Mirage 2000, які на початку 2025 року передасть Франція, будуть оснащені так, щоб Україна мала перевагу над Росією.

Також міністр провів переговори з міністром оборони Великої Британії Джоном Гілі в Лондоні і заявив про “добрі новини” щодо далекобійної зброї.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 + 15 =

Back to top button