Світ

ЄС відклав нововведення стосовно перетину кордону


Євросоюзом було вирішено відмовитися від анонсованого терміну через неготовність Німеччини, Франції та Нідерландів.

Європейський Союз (ЄС) відклав призначений на 10 листопада запуск змінених правил перетину кордону іноземцями, включно з українцями. Про це повідомила єврокомісар із внутрішніх справ Ілва Йоганссон після зустрічі міністрів внутрішніх справ країн ЄС.

Єврокомісар наголосила, що від погодженої раніше на 10 листопада дати запуску вирішено відмовитися остаточно. Імовірно, буде схвалено концепцію поетапного запуску нової системи перетину громадянами кордонів ЄС.

Від анонсованих на 10 листопада строків запуску нової IT-системи EES (Entry/Exit System) було вирішено відмовитися через неготовність Німеччини, Франції та Нідерландів. На ці країни припадає близько 40% усього пасажиропотоку в ЄС.

ЄС раніше планував з 10 листопада змінити правила перетину кордону іноземцями, включно з українцями. Після запуску EES іноземців ждатимуть такі зміни: їм не ставитимуть штампи в паспорт під час перетину кордону, а для ідентифікації використовуватимуть біометричні дані – відбитки пальців і фото обличчя. Реєстрацію планувалося здійснювати автоматично через термінали самообслуговування.

Планувалося, що нова система спростить перетин кордонів, посилить безпеку за допомогою біометричних документів та допоможе із запобіганням використанню підроблених паспортів і протидією нелегальній міграції. Вона спиратиметься в роботі на центральну систему, яку має забезпечити програма EU-Lisa.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 + 14 =

Back to top button