Події

Національне бюро розслідувань Фінляндії завершило розслідування стосовно під…

Національне бюро розслідувань Фінляндії завершило розслідування стосовно підозрюваного у скоєнні воєнних злочинів в Україні

Національне бюро розслідувань Фінляндії (НБР) завершило кримінальне розслідування щодо громадянина рф за фактами воєнних злочинів, скоєних в Україні у 2014 році. Вказана особа підозрюється у скоєнні кількох воєнних злочинів, у тому числі за обтяжуючих обставин.

Матеріали кримінального розслідування будуть передані до фінської прокуратури. На підставі цих матеріалів заступник Генерального прокурора Фінляндії вирішить, чи є кримінальне переслідування у справі обґрунтованим. Звинувачення мають бути висунуті до 31 жовтня 2024 року. 

Під час розслідування НБР співпрацювало з прокуратурою, Збройними силами та Службою безпеки і розвідки Фінляндії, а також українським Офісом Генерального прокурора та Службою безпеки України. 

Офіс Генерального прокурора надавав всебічне сприяння фінським колегам у збиранні доказової бази.

Крім того, Національне бюро розслідувань Фінляндії обмінювалося інформацією з Європолом, Євроюстом та Міжнародним кримінальним судом (МКС).

Щиро вітаємо перші результати багатомісячної співпраці у цій справі. 

????????Висловлюємо вдячність компетентним органам Фінляндії за ефективне використання механізмів універсальної юрисдикції для кримінального переслідування за міжнародні злочини. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × 3 =

Back to top button