Світ

Норвегія розширить виробництво зброї для України

Норвегія розширить виробництво зброї для України

Фото: kongsberg.com

Ракетні двигуни можуть використовуватись у системах NASAMS, які має Україна

Буде профінансовано четверту виробничу лінію для ракетних двигунів на заводі Nammo в Раугфоссе.

Уряд Норвегії вирішив виділити 967 млн крон (майже 90 млн доларів) на чотири нові проєкти на збільшення виробництва зброї. Про це повідомило норвезьке Міноборони у четвер, 10 жовтня.

“Ми збираємось збільшити підтримку інновацій для норвезьких оборонних компаній, що розробляють обладнання для України, підтримаємо плани компанії Nammo зі створення нової виробничої лінії для ракетних двигунів, зміцнимо норвезький ланцюжок виробництва вибухових речовин і вивчимо можливості створення нового заводу для виробництва військових вибухових речовин у Норвегії”, – заявив міністр оборони Бйорн Арильд Грам.

Уряд збільшить підтримку норвезьких малих і середніх підприємств на 342 млн крон (близько 32 млн доларів). Програма управляється Норвезьким оборонним дослідницьким інститутом (FFI).

Компанії можуть подати заявку на фінансування для промислового виробництва технологій, які можуть бути корисні для українських збройних сил.

Уряд також вирішив співфінансувати четверту виробничу лінію для ракетних двигунів на заводі Nammo в Раугфоссе. Ці двигуни використовуються в більшості систем ППО, вироблених у Німеччині та США.

Nammo вже має дві лінії, а третя будується за підтримки уряду та ЄС. Метою нового фінансування є залучення капіталу для будівництва четвертої лінії.

Також уряд запропонував співфінансувати виробництво гексаміну, важливого компонента для створення сучасних вибухових речовин. Норвегія – одна з небагатьох західних країн, що виробляють такі вибухові речовини, які затребувані Україною для оборони від Росії.

Разом із компанією Chemring Nobel уряд ініціював дослідження для оцінки можливості створення нового заводу з виробництва військових вибухових речовин у Норвегії.

Раніше стало відомо, що уряд Норвегії має намір збільшити фінансову підтримк України до 135 млрд крон і продовжити програму підтримки ще на три роки, до 2030 року.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 − one =

Back to top button