Україна

Україна має ресурси утримувати територію в Курській області – ЗМІ


Україна має ресурси утримувати територію в Курській області - ЗМІ

ЗСУ в Курській області взяли під контроль понад 1300 кв. км території і близько 100 населених пунктів. Згодом росіяни почали контрнаступ і відбили незначну кількість території.

Україна зможе утримувати територію, на яку претендують її війська в Курській області Росії, принаймні протягом кількох місяців, якщо не довше. Про це у середу, 9 жовтня, пише Bloomberg з посиланням на американських високопосадовців. 

“Україна досі не зіткнулася з серйозними проблемами щодо постачання вантажів у район Курська, оскільки російські війська зробили лише обмежені контратаки і натомість зосередилися на наступі на сході України”, – зазначили вони. 

Крім того, американські чиновники зауважили, що ЗСУ завдяки зусиллям союзників тепер мають більш стабільні постачання артилерійських боєприпасів.

Видання нагадує, що президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ може використовувати цю територію як розмінну монету на переговорах з Москвою, хоча неясно, коли саме вони можуть відбутися.

За словами високопосадовців США, Україна намагається вирішити, як краще захистити себе протягом зими, а також починає планувати дії на наступний рік.

Як відомо, на початку серпня ЗСУ почали наступ у Курській області взяли під контроль понад 1300 кв. км території і близько 100 населених пунктів. Згодом росіяни почали контрнаступ і відбили незначну кількість території.

А на поточному тижні в ЗСУ заявили про новий прорив у Курській області. Цей російський регіон включили до плану перемоги України.

Курська операція: прозріння місцевого населення

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 + eight =

Back to top button