Україна

Уряд спростив облік медичного канабісу


Уряд спростив облік медичного канабісу

Зокрема нові правила спрощують облік окремих операцій, водночас встановлюють додаткові вимоги для виробників, зокрема щодо звітування про зберігання рослин і їхнього переміщення.

Кабінет Міністрів вніс зміни до порядку електронного обліку вирощування та переміщення конопель для медичних цілей. Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у Телеграм у вівторок, 8 жовтня.

Зокрема нові правила спрощують облік окремих операцій, водночас встановлюють додаткові вимоги для виробників, зокрема щодо звітування про зберігання рослин і їхнього переміщення.

Відповідні зміни внесені до постанови КМУ від 25.07.2024 N 857 “Про затвердження Положення про електронну інформаційну систему обліку вирощених рослин конопель для медичних цілей, переміщення таких рослин, продуктів їх переробки, рослинної субстанції канабісу, вироблених (виготовлених) із них лікарських засобів на всіх етапах обігу та порядок її функціонування”.

Так, уряд частково спростив порядок, скасувавши необхідність вносити до електронної системи відомості про на всіх етапах обігу про:

  • врожай конопель для медичних цілей, його збір, сортування та сировину з нього;
  • транзинте перевезення рослин та виготовленої з них продукції;
  • посадку рослин та садивного матеріалу.

Водночас встановили новий обов’язок для виробників, котрі тепер мають розміщувати у системі обліку інформацію про приміщення, де фактично зберігаються рослини або сировина, а також власні спорудження.

Окрім того, власники зобов’язані інформувати про переміщення рослин.

Також відтепер зобов’язані звітувати щодо наявного насіння, операцій зі збору та обробки рослинної сировини.

Щобільше, поширено операції щодо відбору зразків рослин конопель та фасування готового лікарського засобу на інші об’єкти обліку тощо.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я затвердило правила призначення ліків на основі медичного канабісу, виготовлених в умовах аптеки.

Дозування та режим приймання лікарського засобу на основі канабісу визначатиме лікар індивідуально з урахуванням віку, ваги, стану здоровʼя, супутніх захворювань пацієнта та інших факторів.

Додамо, у січні цього року Верховна Рада розблокувала підписання законопроєкту №7457, який легалізує медичний канабіс в Україні. 15 лютого його підписав президент Володимир Зеленський. 

Медичний канабіс: все про закон, який викликав хвилю суперечок

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × 2 =

Back to top button