Події

➡️ Мохаммед Сарафраз – пропагандист, який просуває іранські наративи на міжнар…

➡️ Мохаммед Сарафраз – пропагандист, який просуває іранські наративи на міжнародну арену.

⚡️ Центр продовжує цикл публікацій про іранську пропаганду та її архітекторів. Серед них Мохаммед Сарафраз – колишній очільник телерадіокомпанії Islamic Republic of Iran Broadcasting (IRIB). Його призначив на цю посаду у 2014 році верховний лідер Ірану Алі Хаменеї. 

▫️ Сарафраз також відіграв важливу роль у запуску таких телеканалів, як Press TV, HispanTV (іранський іспаномовний канал) і Al-Alam (арабомовний канал), які стали інструментами просування іранських наративів на міжнародному рівні.

▫️ Під його керівництвом IRIB підтримував жорсткі антизахідні та антисіоністські позиції, часто транслюючи контент, що звинувачував Захід у підриві ісламської державності та підтримці ворогів Ірану. Його робота включала підтримку Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) і трансляцію матеріалів, які зміцнювали вплив Ірану на Близькому Сході, особливо через підтримку таких угруповань, як «Хезболла» в Лівані.

❗️Сарафраз також був об’єктом міжнародної критики через його причетність до трансляції примусових зізнань політичних в’язнів, що стало підставою для санкцій Європейського Союзу. 

#ЦПД_пояснює

???? Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty + eleven =

Back to top button