Цікаве

Тісто-Хіт! Такі пиріжки у нас готую лише я, бо в мене вони найсмачніші! Божественна начинка

Готую ароматні пиріжки з яблуками. Маю рецепт універсального здобного тіста. Яблучна випічка, напевно, одна з найпопулярніших. Рум’яні, м’які, ароматні, смачні пиріжки з яблуками гідно оцінять ваші близькі. Повітряне тісто й ароматна начинка не залишать їх байдужими.

Інгредієнти:

Тісто:

  • яйця – 3 шт. (з них 1 жовток на змащування пиріжків)
  • цукор – 100 г.
  • сіль – щіпка
  • ванільний цукор – 9 г (1 пакетик)
  • масло вершкове – 80 г
  • борошно – 600-625 г.

Опара:

  • молоко тепле- 250 мл
  • борошно – 8 -7 ст. л.
  • дріжджі пресовані – 25 г (якщо сухі дріжджі – 8 г)
  • цукор – 1 ст. л.

Яблучна начинка:

  • яблука – 1 кг.
  • цукор – 200 г
  • масло вершкове – 40 г
  • кориця – 0,5 ч. л.

Приготування:

Опара:

Змішую цукор з дріжджами, до повного розчинення дріжджів. Додаю тепле молоко і борошно, перемішую. Накриваю плівкою та залишаю на 1,5 години в теплому місці.

Тісто:

Змішую в окремій мисці яйця з сіллю, цукром, ванільним цукром і м’яким вершковим маслом. Вливаю в опару і перемішую до однорідності.

Додаю поступово борошно, спочатку замішую ложкою, тоді вже руками. Кладу тісто у миску, змащену олією і накриваю плівкою на 50 хвилин.

Яблучна начинка:

Очищаю яблука і нарізаю квадратиками, відправляю на сковорідку з вершком маслом. Обжарюю на середньому вогні 7 хвилин, додаю цукор та корицю, перемішую.

Через 50 хвилин обминаю тісто ще один раз і знову накриваю плівкою на 1 годину.

Ділю тісто на 20 частин, приблизною вагою 58 г. кожна і формую кульки. Накриваю плівкою та залишаю відпочити на 15 хвилин.

Роблю коржики руками і викладаю яблучну начинку, формую пиріжки.

Кладу пиріжки на форму застелену пергаментом і накриваю рушником ще на 25 хвилин. Тоді змащую пиріжки жовтком розбавленим з водою. Випікаю у розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 20 хвилин.

Чекаю поки пиріжки охолонуть і подаю до столу з чаєм, хай смакує!

No Newer Articles

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty + thirteen =

Back to top button