Україна

СБУ затримала агентів ФСБ, які наводили ракети на Дніпропетровщину


СБУ затримала агентів ФСБ, які наводили ракети на Дніпропетровщину

Зрадниками виявилися 56-річний керівник охорони одного з місцевих підприємств та 48-річна безробітна, яка проживала у передмісті Дніпра.


Служба безпеки затримала ще двох учасників агентурної мережі ФСБ Росії, яку викрили у серпні цього року на Дніпропетровщині. Про це повідомила пресслужба СБУ в понеділок, 7 жовтня.
 
Тоді контррозвідники СБУ затримали шістьох учасників ворожого осередку, що коригували ракетно-дронові атаки РФ по регіону. Основними цілями ворога були об’єкти військової та критичної інфраструктури.
 
Наразі встановлено місцезнаходження і затримано ще двох агентів цієї групи. Ними виявилися 56-річний керівник охорони одного з місцевих підприємств та 48-річна безробітна, яка проживала у передмісті Дніпра.
 
Агенти діяли окремо один від одного, але “замикалися” на спільного російського куратора, що координував підривну діяльність усієї мережі.
 
За його вказівкою фігуранти готували координати для повітряних ударів по локаціях Сил оборони та об’єктах Укрзалізниці, які задіяні у переправленні бойової техніки та боєприпасів на фронт. Також зловмисники відслідковували маршрути руху військових колон ЗСУ у напрямку передової.

СБУ затримала коригувальника ФСБ

 
Щоб отримати розвіддані ворожі поплічники об’їжджали вулиці Дніпра та прилеглих територій, де фіксували “потрібні” об’єкти. У подальшому агенти готували “звіти”, які відправляли ФСБ у вигляді геолокацій потенційних цілей з їх детальним описом.
 
Контррозвідники СБУ затримали обох фігурантів за місцями проживання. Під час обшуку у них вилучено мобільні телефони із доказами злочинної діяльності.
 
Слідчі СБУ повідомили агентам про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала зрадника, який допомагав росіянам прориватися до Покровська.

СБУ затримала дезертира, який коригував удари Росії

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 + five =

Back to top button