Події

На Донеччині внаслідок атак військ рф двоє загиблих і десятеро поранених цивіл…

На Донеччині внаслідок атак військ рф двоє загиблих і десятеро поранених цивільних, серед яких 6-річна дитина, – розпочато розслідування

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 6 жовтня 2024 року в с. Іллінка Курахівської громади російська армія атакувала FPV-дроном автомобіль, в якому перебували представники волонтерської організації. Вони прямували евакуйовувати цивільних з небезпечного регіону. Від отриманих тілесних ушкоджень 37-річний волонтер загинув, а його колега 32 років дістав акубаротравму.

Під приціл держави-агресора також потрапили м. Часів Яр, м. Торецьк та с. Серебрянка Бахмутського району, де внаслідок ударів зі ствольної артилерії травмовано 22, 66 та 69-річного громадян.

Крім того, ворог обстріляв селище Біленьке м. Краматорська. Влучання засобів ураження відбулись по житловій забудові. Поранення отримали четверо цивільних – чоловіки 34 і 41 року та 28-річна жінка з 6-річним сином. Тип використаної зброї встановлюється.

Три авіаудари, ймовірно, «КАБ-250» з УМПК зс рф нанесли по м. Костянтинівка. Під час руху автомобілем по одній з вулиць несумісні з життям травми дістав 48-річний містянин. Ще двоє мешканців – 22-річний чоловік та жінка 31 року зазнали мінно-вибухових травм і осколкових поранень рук.

Усім постраждалим надано кваліфіковану медичну допомогу.

В населених пунктах пошкоджено житлові будинки, адміністративну будівлю, магазин, кафе, банківську установу, лінію електромережі, автотранспорт.

Прокурори вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил рф.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × 2 =

Back to top button