Україна

У ТЦК прокоментували скандал зі священником на Буковині


У ТЦК прокоментували скандал зі священником на Буковині

Священнослужитель зібрав групу людей, що, за словами військових, заважало виконанню заходів мобілізації.

У соцмережах поширили відео, на яких священнослужитель УПЦ з Буковини заявляє про протиправні дії військовослужбовців. Ситуацію прокоментували в Чернівецькому обласному ТЦК та СП в суботу, 4 жовтня.

“Відео, поширене в соцмережах, на яких священнослужитель УПЦ заявляє про протиправні дії військовослужбовців, перешкоджає руху транспорту та провокує конфлікт, має маніпулятивний характер і не відповідає ситуації, яка відбулась”, – йдеться у повідомленні.

За даними ТЦК, громадянин, про якого йдеться у відео, є військовозобов’язаним, який під час перевірки не надав уповноваженим особам військово-облікові документи, зокрема й про право на відстрочку.

Під час уточнення даних в обласному об’єднаному центрі мобілізації громадянин поводився адекватно, скарг до дій військових не мав. Після надання відповідних документів, чоловіку надано можливість для оформлення відстрочки.

В цей час священнослужитель зібрав групу людей, що, за словами військових, заважало виконанню заходів мобілізації. А намагаючись створити суспільний резонанс, священник записав відео.

“Протиправних дій з боку представників ТЦК та СП стосовно чоловіка не було. Закликаємо громадян та представників медіа, критично ставитися до подібного контенту, перевіряти правдивість інформації та довіряти офіційним джерелам. Наголошуємо, розповсюдження неправдивої інформації, поширення ворожих наративів в умовах воєнного стану розцінюється як підтримка ворога”, – наголосили в ТЦК.

Раніше у Мукачеві чоловік вдарив співробітника ТЦК пляшкою по голові та намагався втекти. Після цього військові затримали його із застосуванням сили.

Попереджала про ТЦК: жінку оштрафували на 140 тис. і конфіскували телефон

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 − thirteen =

Back to top button