Україна

Росіяни стратили чотирьох бійців ЗСУ у Вовчанську


Росіяни стратили чотирьох бійців ЗСУ у Вовчанську

Приводом для початку розслідування стали допити військовополонених росіян, у процесі яких і було отримано свідчення щодо вчинення злочину.

Російські загарбники стратили чотирьох українських військових у місті Вовчанську Харківської області. Про це повідомила обласна прокуратура у суботу, 5 жовтня.

“Прокурорами вже розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, пов’язаних з умисним вбивством чотирьох військовополонених – військовослужбовців Збройних сил України, яких російські військові за наказом командування влітку 2024 року стратили на території агрегатного заводу у місті Вовчанськ”, – йдеться у повідомленні.

Приводом для початку розслідування були допити військовополонених росіян, у процесі яких і було отримано свідчення щодо вчинення цього злочину.

Як відомо, нещодавно українські захисники звільнили агрегатний завод у Вовчанську.

Раніше в мережі опублікували відео, на якому росіяни розстрілюють одразу 16 українських військовополонених на Покровському напрямку. Це наймасовіша страта з початку російського вторгнення в Україну.

Загалом правоохоронці встановили 93 випадки страти бійців ЗСУ на полі бою. Цьогоріч відбулося 80% страт українських полонених.

Дві третини полонених повідомили про сексуальне насильство в Росії

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × four =

Back to top button