Світ

У Курчатові здетонував склад боєприпасів – соцмережі

У Курчатові здетонував склад боєприпасів - соцмережі

Фото: Скриншот видео

У Курчатові прогриміли вибухи

На відео від очевидців видно, що після вибуху з об’єкту вибігають російські військові. Вибухи сталися приблизно за п’ять кілометрів від Курської АЕС.

У росіському Курчатові, ймовірно, здетонував склад боєпрпасів. Про це повідомляють Телеграм-канали.

На відео від очевидців видно, що після вибуху з об’єкту вибігають російські військові.

Зазначається, що вибухи сталися приблизно за п’ять кілометрів від Курської АЕС.

Як пишуть соцмережі, схоже, що удар був по російських військових, а в ангарі було щось вибухонебезпечне, і на відео воно детонує”.

Радник губернатора Курської області Роман Альохін підтвердив інформацію про вибухи.

Нагадаємо, росіяни вдалися до чергової провокації, заявивши, що ЗСУ нібито спробували атакувати Курську АЕС у Курчатові.

Як зазначили  у Міністерстві закордонних справ України, повідомлення про нібито нанесення українською стороною ударів по Курській атомній електростанції в місті Курчатов Курської області або поруч із нею є неправдивими.

“Ми категорично заперечуємо твердження російських ЗМІ про українські удари по Курській АЕС або поблизу неї. На відміну від російських окупантів, Збройні сили України суворо дотримуються міжнародного гуманітарного права і не нападають на мирних мешканців або цивільну інфраструктуру”, – написав речник МЗС Георгій Тихий у соцмережі Х.

За словами керівника українського Центру протидії дезінформації (ЦПД) Андрія Коваленко, “ніхто не бив по АЕС, у цьому немає жодної доцільності”.

Росіяни показують якусь пожежу в Курчатові і на відео є вибух на землі. До чого тут обстріл АЕС? Вона далеченько. Нічого спільного з атакою на Курську АЕС немає”, – заявив він.

Раніше ЗМІ писали, що атомну електростанцію у Курчатові, яка є однією з трьох найбільших АЕС Росії, “готують до відбиття атаки ЗСУ”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × 2 =

Back to top button