Події

➡️ Хосейн Шаріатмадарі – архітектор іранської пропаганди ▫️ Центр продовжує ц…

➡️ Хосейн Шаріатмадарі – архітектор іранської пропаганди

▫️ Центр продовжує цикл публікацій про іранську пропаганду та її архітекторів. Серед них – Хосейн Шаріатмадарі, редактор ультраконсервативної іранської газети Kayhan та впливовий пропагандистський діяч. Часто висловлюється на підтримку дій режимів Ірану та росії, особливо в контексті глобальної політики

▫️ Він брав активну участь у формуванні іранської позиції з кількох ключових питань, включаючи зовнішню політику та військову стратегію. Підтримує Корпус вартових Ісламської революції (КВІР) та їхню діяльність на Близькому Сході, зокрема їхній вплив у таких країнах, як Ірак, Ліван і Сирія.

‼️ Шаріатмадарі також відомий своїми тісними зв’язками з Хезболлою і використовує Kayhan як платформу для захисту дій ліванського воєнізованого угруповання та ширшого іранського впливу в регіоні. Газета часто публікує матеріали, що підтримують іранські інтервенції в регіоні, представляючи Іран як захисника ісламських справ проти західної агресії.

▫️ Відомий своєю антизахідною риторикою та підтримкою авторитарних режимів, таких як росія. Враховуючи його загальну ідеологічну лінію та ворожість до США та Заходу, його позиція, ймовірно, співпадає з офіційними наративами Ірану, які підтримують москву.

▫️ Шаріатмадарі часто критикує західну політику і звинувачує США в намаганнях домінувати на Близькому Сході та в інших регіонах, підтримуючи позиції, які співпадають з інтересами росії та її союзників на міжнародній арені.

#ЦПД_пояснює

???? Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five × 3 =

Back to top button