Світ

Спецпрокурор США наполягає на суді над Трампом

Спецпрокурор США наполягає на суді над Трампом

Фото: Elle

Трампа хочуть судити за справи 2020 року

Під час виборів 2020 року підсудний намагався скасувати результати виборів у семи штатах, які він програв, і президентський імунітет не може його захистити від відповідальності за це, заявили у прокуратурі.

Рішення Верховного суду США щодо президентського імунітету не захищає експрезидента Дональда Трампа від суду за його приватні злочини, пов’язані зі спробою скасувати результати виборів 2020 року. Про це йдеться у нещодавно розкритих документах американської прокуратури, повідомляє у середу, 2 жовтня, The Hill.

Опублікований 165-сторінковий документ розпочинає наступний раунд юридичної боротьби за те, чи може остання версія обвинувального акту бути розглянута після того, як судді постановили, що президенти в багатьох випадках не можуть бути притягнуті до відповідальності за офіційні дії, вчинені під час перебування на посаді.

“Хоча відповідач був чинним президентом під час інкримінованих йому злочинів, його схема, по суті, була приватною”, – стверджує офіс спеціального прокурора Джека Сміта.

Прокурор наполягає, що діяльність відповідача була приватною: він широко використовував приватних осіб і свою передвиборчу інфраструктуру, щоб спробувати скасувати результати виборів, і діяв як кандидат на посаду.

Документ розкриває нові докази спроб колишнього президента схилити виборчих посадових осіб у ключових штатах, щоб скасувати результати виборів у цих штатах на свою користь.

“Коли підсудний програв президентські вибори 2020 року, він вдався до злочинів, щоб спробувати залишитися на посаді. Разом із приватними співучасниками підсудний здійснив низку зухвалих планів скасувати законні результати виборів у семи штатах, які він програв”, – йдеться у матеріалах.

Тим часом прес-секретар Трампа Стівен Ченг назвав документ “неправдивим” і “неконституційним”, припустивши, що він був оприлюднений після віце-президентських дебатів у вівторок, щоб приховати “катастрофічні” дебати кандидата у віце-президенти Тіма Волза.

Нагадаємо, влітку 2024 року Верховний суд США визнав, що колишній президент Дональд Трамп має певний рівень імунітету від кримінального переслідування у справі про штурм Капітолія 6 січня 2021 року.

На Трампа подали у суд через його заяву на дебатах

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 + 18 =

Back to top button