Події

➡️ Хасан Рахімпур Азгаді – ключова фігура іранської пропаганди та ідеології. ▫️…

➡️ Хасан Рахімпур Азгаді – ключова фігура іранської пропаганди та ідеології.

▫️ Центр продовжує цикл публікацій про іранську пропаганду та її архітекторів. Серед них – Хасан Рахімпур Азгаді, член Верховної ради культурної революції Ірану. Він активно впливає на формування ідеологічних стратегій країни, орієнтованих на боротьбу із західним впливом та зміцнення Ісламської революції.

▫️ Азгаді є провідним теоретиком іранського режиму, його роль охоплює розробку пропагандистських кампаній і просування ісламської ідеології на міжнародній арені. Як стратег Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) він сприяє поширенню антизахідних та антисіоністських наративів через основні іранські медіа, такі як агентства Fars News і Tasnim News. Він також є автором книг про психологічну війну і пропаганду, які закладають основи сучасних інформаційних операцій Ірану.

➡️ Пропагандистська діяльність Азгаді зосереджена на протистоянні «ворогам ісламу», зокрема США та Ізраїлю. Він використовує інструменти психологічної війни для зміцнення позицій іранського режиму як всередині країни, так і на міжнародній арені. Його ідеї часто включають антизахідну риторику.

‼️ Іранська пропаганда, в якій бере участь Азгаді, співзвучна з риторикою рф, особливо у контексті російсько-української війни. До того ж Іран надає росії військову підтримку у вигляді постачання дронів, які використовуються у війні проти України, що відображає загальну тенденцію до зближення двох країн в умовах міжнародної ізоляції

▫️ Азгаді відіграє важливу роль у формуванні наративів, які мають на меті посилити позиції Ірану на міжнародній арені та відволікти увагу від внутрішніх проблем.

#ЦПД_пояснює

???? Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty + 13 =

Back to top button