Події

Успішна евакуація: ГУР та МЗС України повернули з Лівану 179 особи, серед яких …

???? Успішна евакуація: ГУР та МЗС України повернули з Лівану 179 особи, серед яких 134 громадянина України

1 жовтня 2024 року, за дорученням Президента України, Головне управління розвідки Міністерства оборони та Міністерство закордонних справ України успішно здійснили чергову операцію з евакуації громадян, які перебували в Лівані. В результаті операції було евакуйовано 179 осіб, зокрема 134 громадянина України.

✔️ Серед евакуйованих 134 українців: 112 дорослих та 22 дитини. Крім того, було евакуйовано 45 осіб інших національностей, серед яких 31 дорослих та 14 дітей: 16 громадян Польщі (10 дорослих та 6 дітей), 6 громадян Чехії (5 дорослих та 1 дитина), 9 громадян Литви (6 дорослих та 3 дітей), 12 громадян Молдови (7 дорослих та 5 дітей), 1 громадянин Бразилії та 2 громадяни Лівану (дорослі).

???? Окрім того, було евакуйовано 3 тварин: 2 собак та кота.

Ця операція стала частиною ширших зусиль з повернення українських громадян через погіршення безпекової та економічної ситуації в регіоні. Нагадаємо, що 4 вересня 2024 року ГУР МО та МЗС успішно евакуювали з Лівану 25 громадян України, з яких 14 жінок і 11 дітей. Під час першої операції 3 серпня було евакуйовано 30 українців, зокрема 21 жінку та 9 дітей. Загалом, у рамках трьох евакуаційних місій з Лівану було евакуйовано 234 особи, зокрема 189 громадян України та 45 іноземців.

???? Завдяки зусиллям Головного управління розвідки Міністерства оборони, Міністерства закордонних справ та підтримці міжнародних партнерів, вдалося успішно евакуювати всіх осіб, які виявили бажання повернутися на батьківщину. Операція була проведена оперативно і без ускладнень, з урахуванням існуючих загроз безпеці громадян у регіоні.

???? Висловлюємо вдячність офіційним представникам Республіки Польща, які сприяли проведенню евакуації.

Також дякуємо за допомогу авіакомпанії SkyUp.

Співробітники Головного управління розвідки та Міністерства закордонних справ України продовжують активну роботу з надання допомоги нашим громадянам у Лівані.

❗️Тим, хто бажає скористатися допомогою держави, рекомендуємо звертатися до Посольства України в Ліванській Республіці за телефоном (+961) 5921668 або електронною поштою: emb_lb@mfa.gov.ua. Також доступна цілодобова гаряча лінія Міністерства закордонних справ України за номером +38-044-238-16-57.

Україна постійно вживає всіх можливих заходів для підтримки своїх громадян у складні часи, незалежно від місця їх перебування — це залишається нашим головним пріоритетом.

???????? Слава Україні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 − 7 =

Back to top button