Події

Завдяки Спеціалізованій екологічній прокуратурі уся територія островів Труха…

Завдяки Спеціалізованій екологічній прокуратурі уся територія островів Труханів і Венеціанський перебуватиме під охороною

Зусиллями Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генерального прокурора скасовано неправомірно встановлені водоохоронні зони і стометрові прибережні захисні смуги на островах Труханів і Венеціанський у Києві.

Відтепер уся територія островів є прибережною захисною смугою, яка має суворий режим обмеження господарської діяльності.

Господарський суд міста Києва задовольнив позов екологічних прокурорів. Судове рішення залишено без змін Північним апеляційним господарським судом та Верховним Судом.

Суди погодилися з доводами прокурорів про те, що відповідно до норм земельного і водного законодавства має охоронятися уся територія островів Труханів та Венеціанський.

Встановлення водоохоронної зони штучно спрощувало охоронний режим території водних об’єктів, зокрема передбачало можливість капітальної забудови. А стометрова прибережна захисна смуга створювала хибне уявлення про відсутність цього охоронного статусу на іншій території.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 + 12 =

Back to top button