Події

Віталій Кличко: Напередодні Дня Захисників та Захисниць України у столиці відб…

Віталій Кличко: Напередодні Дня Захисників та Захисниць України у столиці відбувся Другий Київський Форум ветеранів

Говорили, зокрема, про допомогу, яку громада столиці надає бійцям на фронті та про підтримку, реабілітацію, інтеграцію військових у мирне життя. Також нагородив медалями “Честь. Слава. Держава” киян-Захисників України та членів родин загиблих воїнів.

Київ розширює програми з допомоги ветеранам, які повернулися з фронту. Створюємо систему, завдяки якій вони отримують багато можливостей для реабілітації, психологічної підтримки, адаптації до цивільного життя, працевлаштування.

Місто виділяє кошти на ефективне надання реабілітаційних послуг для ветеранів. Так, протягом тільки 2023-го року реабілітацію в Медичному центрі реабілітації та паліативної допомоги міста пройшли 2400 військових.

Сьогодні в центрі тривають ремонтні роботи на кількох поверхах, щоб збільшити його пропускну спроможність.

Залучаємо і допомогу іноземних партнерів Києва. Зокрема, для допомоги нашим ветеранам. Наприклад, у берлінській клініці Seeger понад 40 українських Захисників цього року отримали найсучасніші протези та пройшли курс реабілітації. Також в межах програми там навчалися в майстернях київські техніки-протезисти. Вже цієї осені вони працюватимуть у Берлінсько-Київському центрі протезування, який ми відкриємо в столиці України на базі однієї з комунальних лікарень. Про допомогу в створенні такого центру ми домовилися з мером Берліна – міста побратима Києва, та німецькими меценатами.

Виділяє кошти місто і на соціальні виплати Захисникам, на придбання квартир учасникам бойових дій, сім’ям загиблих Героїв.

Постійно допомагаємо бійцям й на фронті. Тільки цього року столиця виділила Захисникам з міського бюджету вже 8,6 млрд грн. Від початку року від громади Києва передали на фронт понад 8 000 БпЛА різних типів. Передаємо системи РЕБ, автівки та інше необхідне спорядження. Тільки у вересні на передову до бійців вирушили близько 1700 дронів Mavic різних типів. Також передаємо оснащення, придбане й не за бюджетні кошти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eighteen + fifteen =

Back to top button