Події

Прокурори на захисті державних інтересів: Забезпечено збереження пам’яток а…

Прокурори на захисті державних інтересів: Забезпечено збереження пам’яток архітектури на Львівщині

Органи прокуратури Львівщини постійно приділяють увагу використанню і збереженню пам’яток архітектури і містобудування національного значення. Мова йде про Палац IX століття у с. Тартаків на Червоноградщині, а також Старосільський замок XVI-XVII століття у с. Старе Село на Пустомитівщині.

Маючи намір зберегти та відновити пам’ятки, Львівська ОДА уклала договори та передала замки в концесію. Концесійні договори передбачають передачу таких об’єктів в тимчасову експлуатацію приватним особам.

За умовами договорів концесіонери – приватні підприємці зобов’язувались вивести пам’ятки архітектури з аварійного стану, відновити споруди комплексів із збереженням основної планувальної структури, фасадів замків. А також мали здійснювати експлуатацію цих об’єктів, надаючи туристично-відпочинкові, пізнавально-мистецькі та інші суміжні послуги.

Проте тривалий час концесіонери не виконували умов договорів та відновлення замків – їх приміщення руйнуються, загальний технічний стан будівель є занедбаним. Також концесіонери не уклали охоронні договори та договори оренди земельних ділянок, не забезпечили страхування об’єктів та не вжили жодних дій, спрямованих на виведення замків з аварійного стану.

З метою усунення порушень прокурори подали позови про розірвання договорів. Суд повністю задовольнив вимоги прокурорів – концесійні договори розірвано. На даний час Старосільський замок вже повернуто державі.

Video is too big

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 + 13 =

Back to top button