Україна

Захисник Маріуполя, який втратив мову через тортури, знову заговорив


Захисник Маріуполя, який втратив мову через тортури, знову заговорив

Хлопця утримували в Оленівці, потім у Рязанської області та у Мордовії. Після побоїв і тортур він перестав розмовляти, а через застосування електрошокера в нього віднялися ноги.

Захисник Маріуполя, морпіх Юрій Гальчук повернувся до України 14 вересня, під час одного з обмінів. 22-річний воїн, який втратив мову через тортури у російському полоні, знову заговорив. Про це повідомляє Маріупольська міська рада з посиланням на Радіо Свобода.

Зазначається, що у 2022 році Юрій з побратимами перебував на меткомбінаті ім. Ілліча, звідки у квітні потрапив у російський полон.

Хлопця утримували в колонії в Оленівці, потім у Рязанської області, а згодом перевели в Мордовію. Після побоїв і тортур він перестав розмовляти, а через багаторазове застосування електрошокера в нього віднялися ноги. Психіатри давали невтішні прогнози. Однак він знову заговорив.

“Трохи шепелявлю, але, як бачите, розмовляю. Самопочуття нормальне. Навіть трохи на ноги сьогодні встав. Найближчим часом планую, можливо, навіть на перекур сходити”, – сказав Юрій Гальчук.

Нагадаємо, як повідомлялося, колишні бранці розповідають про різноманітні катування – від жорстокого побиття й тривалого перебування у стресових положеннях тіла до ударів електричним струмом по статевих органах і цькування собаками.

Понад 95% українських військовополонених в Росії зазнали тортур – ООН

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 + 20 =

Back to top button