Світ

Норвегія почне відмовляти у захисті українським біженцям

Норвегія почне відмовляти у захисті українським біженцям

Фото: Unsplash

Заявки кількох українських біженців вже були відхилені, але ніхто з них поки не був висланий з Норвегії примусово

Норвегія, як і більшість країн Європейського Союзу, запровадила тимчасовий захист для українських біженців після початку війни в лютому 2022 року.

Норвегія почала відмовляти у тимчасовому захисті українським біженцям, які прибувають в країну із “безпечних” регіонів, або тим, хто не проживав в Україні під час початку війни. Про це у четвер, 26 вересня, пише NRK.

Зокрема, міністерка юстиції Норвегії Емілія Енгер Мель заявила, що країна зіткнулася з кризою біженців і змушена економити не лише на українцях, а й біженцях з інших країн.

“Уряд повинен зосередитися на допомозі тим, хто дійсно потребує захисту”, – зауважила чиновниця. 

Вказується, що Норвегія прийняла понад 80 тисяч українських біженців, що більше, ніж населення всієї провінції Фіннмарк. 

Норвегія, як і більшість країн Європейського Союзу, запровадила тимчасовий захист для українських біженців після початку війни в лютому 2022 року. Однак навесні 2024 року уряд країни оголосив про запровадження індивідуального підходу до розгляду заяв.

“Тепер українці, які не перебували на батьківщині під час початку війни або мають подвійне громадянство, не можуть розраховувати на автоматичне надання захисту”, – пояснює видання. 

Окрім цього, ті, хто прибув із регіонів України, визнаних безпечними, також можуть отримати відмову. До них входять: Львівська, Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Тернопільська та Рівненська області. На думку норвезької влади, у цих регіонах не відбуваються активні бойові дії, тому перебування там вважається безпечним.

Раніше повідомлялося, що у Швеції мігрантам платитимуть $34 000 за виїзд з країни.

Майже чверть мільйона українців позбавили тимчасового захисту в ФРН

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 + 5 =

Back to top button