Події

⚡️ЦПД продовжує цикл публікацій про пропаганду в Північній Кореї. Визначальну …

⚡️ЦПД продовжує цикл публікацій про пропаганду в Північній Кореї. Визначальну роль у поширенні наративів КНДР всередині країни та у світі відіграє Корейське центральне інформаційне агентство (KCNA), головне державне агентство новин.

▫️Ця медіаорганізація використовується для формування офіційної позиції КНДР щодо міжнародних подій. Зокрема, публікуються коментарі як від імені офіційних осіб Північної Кореї, так і у вигляді власних статей щодо російсько-української війни та відносин між КНДР і росією. 

▫️Агентство послідовно відстоює позицію щодо підтримки дій рф та критикує Захід за «гегемоністські амбіції», звинувачуючи його у розв’язанні війни в Україні. Північна Корея вважає війну, яку веде рф, «справедливою боротьбою проти західного впливу», а оголошена росією анексія українських територій представлена на сторінках Агентства як «результат волевиявлення народу».

KCNA є головним джерелом інформації про позицію КНДР та події у країні для іноземних медіа. Сайт агентства, окрім корейської, ведеться також англійською, російською та іспанською мовами. 

▶️ Ознайомитися з повним аналітичним звітом «Пропаганда Північної Кореї: Інформаційні стратегії та міжнародні наративи» можна за посиланням: https://cpd.gov.ua/reports/analitychnyj-zvit-propaganda-pivnichnoyi-koreyi-informaczijni-strategiyi-ta-mizhnarodni-naratyvy/

#ЦПД_пояснює

???? Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × 3 =

Back to top button