Україна

Україна отримає зброю на $7,9 млрд – Байден


Україна отримає зброю на $7,9 млрд - Байден

Україна отрмає від США батарею Patriot, а також крилаті авіаційні бомби середньої дальності Joint Standoff Weapon (AGM-154) для літаків F-16.

США нададуть Україні різні види зброєння на загальну суму у 7,9 млрд доларів. Про відповідне рішення оголосив американський президент Джо Байден, повідомив Білий дім у четвер, 26 вересня.

Так, він наказав Пентагону виділити всі кошти, що залишилися, на допомогу безпеці України.

“У межах цих зусиль Міноборони виділить решту коштів Ініціативи сприяння безпеці в Україні до кінця цього року. Я також санкціонував 5,5 млрд доларів у президентських повноваженнях, щоб гарантувати, що вони не закінчаться до кінця фінансового року. Щоб моя адміністрація могла повністю використати фінансування, виділене Конгресом, щоб підтримати скорочення американського обладнання для України, а потім поповнити запаси США”, – заявив Байден.

За його словами, ще 2,4 млрд доларів буде виділено у межах Ініціативи сприяння безпеці України, яка забезпечить додаткову протиповітряну оборону, безпілотники та боєприпаси класу “повітря-земля”, а також зміцнить оборонно-промислову базу України та підтримає її вимоги до обслуговування та підтримки.

“Щоб посилити можливості України для нанесення дальнього удару, я вирішив надати Україні боєприпаси великої дальності Joint Standoff Weapon (JSOW)”, – підкреслив Байден.

Також він оручив Пентагону відремонтувати та надати Україні додаткову батарею протиповітряної оборони Patriot, а також надати Україні додаткові ракети Patriot.

“Це ґрунтується на моєму рішенні на початку цього року перенаправити експорт ППО США в Україну, що забезпечить її сотнями додаткових ракет Patriot і AMRAAM протягом наступного року та допоможе захистити свої міста та людей”, – нагадав президент США.

Окрім того, Байден доручив Міноборони розширити навчання українських пілотів F-16, у тому числі шляхом підтримки підготовки ще 18 пілотів наступного року.

“Завдяки цим діям моє послання чітке: Сполучені Штати нададуть Україні підтримку, необхідну для перемоги у цій війні”, – резюмував Байден.

У свою чергу президент України Володимир Зеленський подякував Байдену, Конгресу США та усьому американському народу за сьогоднішнє оголошення про надання нашій державі значної оборонної допомоги на загальну суму 7,9 млрд доларів.

“Ми використаємо цю допомогу в найбільш ефективний і прозорий спосіб для досягнення нашої головної спільної мети: перемоги України, справедливого і тривалого миру і трансатлантичної безпеки”, – запевнив президент.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 + 5 =

Back to top button