Україна

Дуда: В разі атаки на АЕС треба буде втрутитися


Дуда: В разі атаки на АЕС треба буде втрутитися

Польський лідер заявив про необхідність прямого втручання в разі нападу на українські атомні станції. Втім, він уточнив, що під втручанням має на увазі “виклик експертів”.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що в разі російської атаки на українські АЕС необхідно буде втрутитися у ситуацію. Про це він сказав у середу, 25 вересня, відповідаючи на запитання журналістів на полях Генасамблеї ООН, повідомляє Polska Agencja Prasowa.

Дуду попросили прокоментувати слова президента Володимира Зеленського щодо того, що Росія планує атаки на українські АЕС за допомогою “держав-сателітів” і має намір відключити ці об’єкти від національної енергомережі.

У відповідь Дуда нагадав, що досі Росія атакувала Запорізьку та Чорнобильську АЕС, і додав, що “на щастя, ядерної катастрофи не було”.

Президент Польщі заявив про необхідність враховувати небезпеку нападу Росії на атомні електростанції в Україні, а в разі нападу – втрутитися.

“Є ризик атак на інші електростанції – Рівненську чи Хмельницьку – і ми повинні це враховувати. Якщо будуть атаки, ми повинні будемо негайно втрутитися і викликати експертів”, – зазначив Дуда.

Нагадаємо, Зеленський під час виступу на Генасамблеї ООН заявив, що тимчасово окупована Запорізька АЕС перебуває під загрозою ядерного інциденту. 

Напередодні він говорив про те, що Росія використовує китайські супутники для фотографування українських атомних електростанцій. Можливо, це робиться в межах підготовки до ударів по них. Твердження про те, що РФ готує удар по українських АЕС він повторив пізніше на засіденні Радбезу ООН.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × 2 =

Back to top button