Події

Ідентифіковано ще одного ексспівробітника окупаційної тюрми в Херсоні За проц…

Ідентифіковано ще одного ексспівробітника окупаційної тюрми в Херсоні

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури повідомлено про підозру ексспівробітнику виправної колонії у державній зраді та добровільному зайнятті посади в незаконному правоохоронному органі (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України). Правоохоронці встановили його місце перебування та затримали.

За даними слідства, у травні 2022 року під час окупації Херсона підозрюваний пішов на співпрацю з ворогом. Він працевлаштувався до незаконно створеної «Північної виправної колонії № 90», де обійняв посаду «молодшого інспектора групи нагляду».

На псевдопосаді підозрюваний виконував злочинні накази та розпорядження представників країни-агресора, сприяючи становленню окупаційних правоохоронних органів, за що отримував зарплатню у рублях.

Також він здійснював охорону засуджених, яких окупанти залучали до облаштування у Херсоні та області фортифікаційних і захисних споруд.

Після деокупації Херсона фігурант намагався уникнути правосуддя, переїхавши з обласного центру до іншого району області.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється ТУ ДБР у Мелітополі, оперативний супровід – УСБ України в Херсонській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × 4 =

Back to top button