Події

⚡️ЦПД продовжує цикл публікацій про пропаганду в Північній Кореї. Однією з виз…

⚡️ЦПД продовжує цикл публікацій про пропаганду в Північній Кореї.

Однією з визначальних постатей у північнокорейській пропаганді залишається Кім Кі Нам – колишній секретар Центрального комітету Трудової партії КНДР та ексдиректор Департаменту пропаганди й агітації. 

◽️ У медіа його часто називали «хрещеним батьком» пропаганди у КНДР та порівнювали з очільником пропаганди в нацистській Німеччині Йозефом Геббельсом. Саме Кім Кі Нам, який протягом декількох десятиліть очолював Департамент пропаганди у КНДР, вніс найвагоміший внесок у формування культу особистості династії Кімів. 

◽️ Він відігравав ключову роль у поширенні пропагандистських наративів, спрямованих на підтримку режиму КНДР та ідеології чучхе – центральної доктрини у Північній Кореї, якою режим виправдовує ізоляціонізм, авторитаризм та через тотальну ідеологічну обробку населення підтримує внутрішню стабільність. 

◽️ Кім Кі Нам залишався на посаді навіть після масштабних чисток у владних структурах на початку правління Кім Чен Ина. У 2017 році він пішов у відставку, а у травні цього року помер у віці 94 років. 

▶️ Ознайомитися з повним аналітичним звітом «Пропаганда Північної Кореї: Інформаційні стратегії та міжнародні наративи» можна за посиланням: https://cpd.gov.ua/reports/analitychnyj-zvit-propaganda-pivnichnoyi-koreyi-informaczijni-strategiyi-ta-mizhnarodni-naratyvy/

#ЦПД_пояснює

???? Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three + 9 =

Back to top button