Україна

Укренерго повідомило про нові відключення


Укренерго повідомило про нові відключення

Енергетики поки не задіюють графіки стабілізаційних вдключень. Але просять громадян ощадливо споживати електроенергію.

Станом на ранок у середу через бойові дії та з інших причин в Україні повністю або частково знеструмлені 522 населені пункти у восьми областях. Про це повідомило Укренерго 18 вересня.

Так, через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій, Запорізькій, Харківській, Чернігівській, Миколаївській і Херсонській областях.

“Вночі ворог повторно атакував енергооб’єкт на Сумщині. Внаслідок атаки БПЛА виникла пожежа, до ліквідації залучались підрозділи ДСНС. Знеструмлень не було. Споживачі м. Суми та Сумського району, які залишались без електропостачання після обстрілів попередньої доби, наразі вже заживлені”, – йдеться у повідомленні.

Через негоду були знеструмлені шість населених пунктів на Дніпропетровщині. А з технічних причин є знеструмлені споживачі у Київській та Чернігівській областях. 

За даними Укренерго, споживання електроенергії поступово зростає – сьогодні зранку показник був на 2,6% вищим у порівнянні з вівторком.

Енергетики поки не задіюють графіки стабілізаційних вдключень. Але просять громадян ощадливо споживати електроенергію у вечірні години і не вмикати одночасно кілька потужних електроприладів у період з 16:00 до 22:00.  

Сьогодні Україна імпортує електроенергію з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини і Молдови загальним обсягом 17 732 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 1510 МВт.

Експорт не відбувається і не передбачається.

Нагадаємо, сьогодні вночі росіяни знову атакували дронами енергооб’єкти в Сумах. Внаслідок ворожих атак енергосистема регіону працює в напруженому режимі. Мешканців просять зменшити споживання.

Також стало відомо, що у ніч на середу ворог атакував Україну трьома ракетами Х-59 і 52 ударними дронами. У свою чергу ППО збила більшість цілей.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

sixteen − 15 =

Back to top button