Україна

З тимчасово окупованої Херсонщини вдалося повернути ще 10 дітей


З тимчасово окупованої Херсонщини вдалося повернути ще 10 дітей

Діти, яких вдалося повернути – з півдня України. Серед них – двоє дітей-сиріт і двоє мають батька, який служить в ЗСУ.

На підконтрольну Україні територію вдалося повернути ще десятьох дітей із тимчасово окупованої частини Херсонської області. Про це у вівторок, 17 вересня, повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

Рідних побачили семеро хлопчиків та три дівчинки.

“Найменшій дитині три роки, найстаршій – 16.  Вони разом зі своїми батьками та опікунами проживали на тимчасово окупованій Херсонщині. На щастя, зараз діти вже на вільній землі”, – сказав Прокудін.

Як у свою чергу, повідомив голова громадської організації Save Ukraine Микола Кулеба, одній із сімей, дітей якої було повернуто, росіяни погрожували, що заберуть малечу через те, що діти не ходили до російської школи.

Також було повернуто двоє братів 6 і 8 років. Вони 2,5 року не бачилися зі своєю мамою, яка незадовго до початку повномасштабної війни поїхала народжувати доньку в пологовий будинок. Сини в цей час були з бабусею і дідусем у селі, яке з початком війни окупувати росіяни. 

Крім того, було вивезено дівчинку віком три роки. 

За даними ОВА, з початку 2024 року на підконтрольну Україні територію вдалося повернути 202 дитини з Херсонщини.

Раніше повідомлялося, що на підконтрольну Україні територію з окупації вдалося повернути ще 12 маленьких українських громадян.

Нагадаємо, в Україну повернули 16-річного юнака, якого тітка вивезла в РФ і проти його волі оформила йому російське громадянство.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 + 13 =

Back to top button