Світ

Хезболла пообіцяла “мститися” за вибухи пейджерів

Хезболла пообіцяла мститися за вибухи пейджерів

Фото: middle-east-online.com

В Лівані водночас вибухнули тисячі пейджерів

Вибухи пейджерів сталися на півдні Лівану, в південних передмістях Бейрута, відомих як Дахіє, та в східній долині Бекаа – усі ці місця є опорними пунктами Хезболли.

Бойовики Хезболли пообіцяли “помститися Ізраїлю” після вибуху пейджерів по всьому Лівану, що призвело до загибелі людей і поранення майже 3 тисяч. Про це у вівторок, 17 вересня, пише Reuters.

 

За даними міністерства охорони здоров’я Лівану, кількість загиблих зросла з восьми до дев’яти, тоді як кількість поранених залишається на рівні 2 750 осіб.

 

Представники Хезболли підтвердила у своїй заяві, що серед загиблих були щонайменше два її бійці та маленька дівчинка. 

 

Міністр інформації Лівану Зіад Макарі назвав вибухи “агресією з боку Ізраїлю” і заявив, що той отримає “належне покарання”.

 

Палестинське угруповання ХАМАС, яке воює з Ізраїлем у Газі, назвало вибухи пейджерів “ескалацією”, яка лише призведе до “невдачі та поразки” Ізраїлю.

 

У свою чергу, Вашингтон заявив, що не причетний до вибухів і не знає, хто несе відповідальність. 

 

В Ізраїл повідомили, що жодних змін у політиці не оголошено, але “пильність залишатися на високому рівні”, зазначив він.

 

Пейджер – це бездротовий телекомунікаційний пристрій, який приймає та відображає повідомлення. Бойовики Хезболли використовували пейджери як низькотехнологічний засіб зв’язку, щоб уникнути відстеження з боку Ізраїлю, повідомили цього року два джерела, знайомі з операціями угруповання.

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eighteen − six =

Back to top button