Україна

Сибіга закликав союзників забезпечити тривалу фіндопомогу України


Сибіга закликав союзників забезпечити тривалу фіндопомогу України

Війна – це не лише зброя, а й економіка. Саме тому фінансова допомога Україні є надзвичайно важливою.

Довгострокові фінансові зобов’язання партнерів дадуть Києву впевненість у перемозі та зможуть захистити спільні цінності. Про це у вівторок, 17 вересня, зяавив очільник МЗС України Андрій Сибіга звертаючись до союзників, йдеться у повідомлені відомства у Facebook

“Зараз триває бюджетний процес у низці країн. Ми закликаємо партнерів забезпечити тривалу фінансову допомогу Україні. Довгострокові зобов’язання, як-от закріплені в наших безпекових угодах Kyiv Compact, дають впевненість, що ми переможемо та захистимо спільні цінності та безпеку”, – заявив Сибіга.

За його словами, війна – це не лише зброя, а й економіка. Саме тому фінансова допомога Україні є надзвичайно важливою.

“Кожен долар невійськової підтримки вивільняє один наш власний долар для посилення оборони. Якою б не була ціна підтримки України, ціна успіху Росії буде набагато вищою”, – підкреслив міністр.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз надав Україні допомогу на 118 млрд євро з початку повномасштабної війни, яку розв’язала Росія. 

Також повідомлялося, що у Білому домі зараз працюють над суттєвим пакетом допомоги Україні, який включатиме низку різних можливостей. Його планують оголосити до кінця цього місяця. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × 1 =

Back to top button