Україна

Жителів Сум попередили про припинення водопостачання


Жителів Сум попередили про припинення водопостачання

Через складну ситуацію в енергетиці після 21:00 водопостачання припиниться і водонасосні станції наповнюватимуть резервуари.

Жителям Сум варто запастися водою до 21:00, адже через складну ситуацію в енергетиці у місті припинять водопостачання. Про це повідомив в.о. Сумського міського голови Артем Кобзар.

За даними КП Місьководоканал, після 21:00 водонасосні станції наповнюватимуть резервуари.

Внаслідок нічного авіаційного удару в Сумах було знеструмлено всі об’єкти водоканалу. Водопостачання перейшло на аварійно-резервне живлення, окрім насосів третього підйому центрального теплового пунтку. Водночас система водовідведення продовжувала функціонувати, а вода подавалася в місто з пониженим тиском.

Станом на 10:30 енергопостачання всіх водозаборів було відновлено, водонасосні станції почали працювати в звичайному режимі, і формувався нормативний тиск для подачі води в місто.

Після 13:00 через відключення електроенергії Токарівський і Тополянський водозабори подавали воду з пониженим тиском. Чотири інші водозабори (Лепехівський, Лучанський, Пришибський, Ново-Оболонський) були переведені на аварійне живлення і працюють над наповненням резервуарів чистої води. Після завершення цього процесу будуть увімкнені насоси другого підйому й водопостачання відновлять.

Нагадаємо, сьогодні вночі росіяни завдали масованого удару БпЛА по Сумам та енергетичних об’єктах Конотопського, Охтирського та Сумського районів. Над Сумською областю сили ППО збили 16 “шахедів”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × 2 =

Back to top button