Україна

Страта бійця ЗСУ: прокуратура почала розслідування


Страта бійця ЗСУ: прокуратура почала розслідування

Відкрито кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

Правоохоронці розпочали розслідування за фактом ймовірної страти мечем українського військовослужбовця представниками російскої армії. Про це повідомив Офіс генпрокурора у вівторок, 17 вересня.

“В одному з Telegram-каналів опубліковано допис щодо ймовірної страти українського захисника представниками ЗС РФ у м. Новогродівка. На оприлюднених фото видно, що окупанти встромили меч у тіло військовослужбовця Сил оборони України. На зображенні у вбитого військовослужбовця відсутнє екіпірування та липка стрічка на одній з рук”, – йдеться у повідомленні.

За даним фактом розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч.2 ст.438 КК України).

Наразі проводиться низка невідкладних слідчих та розшукових дій. Досліджуються обставини вчиненого правопорушення для встановлення причетних та винних осіб. Спрямовано доручення та запити до відповідних компетентних служб та установ.

Фото: Офіс генпрокурора 

Раніше уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що росіяни стратили мечем беззбройного українського військовополоненого. Він направив листи до міжнародних організацій, МКЧХ та ООН, аби вони зафіксували чергове порушення прав людини зі сторони Росії.

Нагадаємо,  російські військові жорстоко розстріляли двох українських полонених біля Роботиного на Запорізькому напрямку.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 + one =

Back to top button