Світ

Байден доручив посилити охорону Трампа

Чинний президент Джо Байден відреагував на черговий ймовірний замах на вбивство Дональда Трампа і доручив владі задіяти всі ресурси для захисту політика. Про це у неділю, 15 вересня, вказується на сайті Білого дому.

“Моя команда поінформувала мене про те, що федеральні правоохоронні органи розслідують можливу спробу вбивства колишнього президента Трампа. Підозрюваний перебуває під вартою”, – повідомив Байден.

Президент США заявив, що високо оцінює роботу Секретної служби та їхніх партнерів із правоохоронних органів за їхню пильність та зусилля щодо забезпечення безпеки екс-президента Америки та його оточення.

“Я радий, що колишній президент не постраждав”, – сказав Байден.

Байден також засудив політичне насильство та “будь-яке насильство” і сказав, що доручив своїй команді забезпечити Секретну службу всіма необхідними ресурсами для захисту колишнього президента.

Як повідомляє Associated Press, підозрюваним у новому замаху на Дональда Трампа, коли той грав у гольф, є 58-річний Райан Веслі Рут.

 

NW

За даними Fox News, Рут наблизився до Трампа на відстань приблизно 400 метрів і просунув дуло автоматичної зброї через паркан. Секретна служба вчасно помітила нападника та відкрила вогонь, проте йому вдалося втекти. Пізніше підозрюваного затримали.

Журналісти пишуть, що під час арешту в нього виявили два рюкзаки та камеру GoPro, а автомат АК-47 ніби знайшли в кущах поблизу місця інциденту. Також, пише газета, у своїх соцмережах він висловлював підтримку Україні та займався рекрутингом іноземців у ЗСУ. За інформацією OSINTdefender, Рут також намагався вступити до міжнародного легіону, проте ці спроби не увінчалися успіхом.

Трамп зробив заяву після замаху на нього

Раніше ЗМІ повідомляли, що ймовірною ціллю нападника був не Трамп.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 + 19 =

Back to top button